Speelgoed, advies/coaching & kenniscentrum voor het hele gezin
                        

Belangrijke en feestelijke informatie:

Vanaf heden zal de speelgoedbank komen te vallen onder stichting OCKie. Stichting OCKie is een organisatie welke zich richt op de ontwikkeling van de mens, in de breedste zin van het woord. OCKie staat dan ook voor Ondersteuning,Coaching en kenniscentrum voor IEdereen. Om gebruik te maken van de diensten, trainingen,workshops, discussie-avonden van OCKie hoeft u alleen maar woonachtig te zijn in de Achterhoek. Voor alle trainingen, cursussen en overige activiteiten wordt een minimale bijdrage gevraagd.

Voor de speelgoedbank zelf verandert er, buiten de naam, helemaal niets. LET OP!!! Alle mailadressen van de speelgoedbank zijn ook gewijzigd. Ga naar de contactpagina

Wij zijn v.a. heden op alle adressen te bereiken op speelgoedbank-achterhoek (oost is inderdaad volledig komen te vervallen) 

Binnenkort verschijnt er nog een algemene publicatie in de lokale kranten.


Van harte welkom bij. 

De Speelgoedbank-Achterhoek is er voor alle mensen met een te laag bestedingsbudget. Aangezien iedereen in een financieel uitdagende situatie kan belanden om wat voor reden dan ook, kijkt de speelgoedbank nooit naar inkomen.


Wij zijn een 100% vrijwilligersorganisatie met Anbistatus en zijn volledig afhankelijk van giftenJe kan hierbij denken aan:

Scheiding, ziekte, baanverlies, te laag inkomen, schulden, niet voldoende inzicht in financiën, kennisgebrek, verkeerde keuzes, overlijden partner, vluchten uit oorlogsgebied maar er zijn nog tal van andere redenen natuurlijk. 

Uiteindelijk is een laag bestedingsbudget een symptoom van een onderliggend probleem. Het symptoom kunnen wij niet behandelen, maar dat onderliggende probleem??? Daar kunnen en willen wij zeker wel wat mee, want financiële problemen resulteren maar wat vaak in een spiraal van allerlei problemen. Denk maar aan psychische overbelasting met alle gevolgen van dien. Kun je jezelf voorstellen wat dit met een kind doet?

Wij werken zeer laagdrempelig, omdat wij vinden dat een speelgoedbank voornamelijk gezellig en veilig moet voelen. Je kunt dus ook gewoon gezellig binnenlopen voor een kopje thee/koffie en praatje. Wij willen zelf ook plezier hebben in ons vrijwilligerswerk.

De speelgoedbank doneert op educatieve wijze speelgoed aan de kinderen die in deze omstandigheden opgroeien. Lees op deze website hoe dit exact in het werk gaat en wat ermee bereikt wordt.

Wij bieden tevens een volledig programma aan voor iedereen met een te laag bestedingsbudget. Je hoeft dus niet speciaal kinderen te hebben om gebruik te maken van onze diensten. Ook een kinderloos persoon wil wel eens met een verjaardagscadeautje aankomen of wil wel eens dat er iemand meekijkt en adviseert of verschillende mogelijkheden en invalshoeken laat zien. (Neem contact op voor de mogelijkheden)

*****

Hulp krijgen is geen falen, maar een teken dat je er niet alleen voor staat

*****

De speelgoedbank doet niet aan symptoombestrijding en wij plakken zeker geen pleisters achteraf, wij pakken met jou de problemen en uitdagingen bij de bron aan zodat ook jij de juiste handvatten krijgt om van het leven te genieten zoals het bedoeld is. Ook kunnen we jou doorverwijzen naar de juiste instantie met de juiste vragen.

Inschrijven is bij ons dan ook heel simpel, daar het leven al genoeg uitdagingen biedt. 

Download HIER direct het inschrijfformulier (of ga naar de pagina 'diensten en aanmelden')

Ben je bij de voedselbank??? Zij hebben reeds compleet  ingevulde formulieren voor je klaarliggen.

Je hebt verder alleen een doorverwijzer nodig die professioneel inzage heeft in jouw financiële situatie. Wanneer de conclusie is dat er gewoonweg niet voldoende mogelijkheden zijn door de hoge lasten zoals hierboven beschreven zal hij/zij jou doorverwijzen. Wij willen deze gegevens niet, om de simpele reden.........binnen de speelgoedbank is gewoonweg geen gezagsverhouding.

Bij ons is iedereen gelijk, want jouw financiële situatie mag nooit iets zeggen over jou als persoon!!!

Speelgoed doneren kan alleen tijdens onze openingstijden.

Woensdag 13.00-16.00 uur

Zaterdag 09.00-12.00 uur

Zodra we genoeg vrijwilligers hebben zullen we tevens 1 avond per week open gaan om de werkende ouder tegemoet te kunnen komen

Gedoneerd speelgoed hoeft niet nieuw te zijn, maar uiteraard wel heel, schoon en compleet a.u.b.

Speelgoed uit grootmoeders tijd en houten speelgoed nemen de kinderen helaas ook niet. 

 kvk: 67984118

rsin: 857253244

Ons steunen kan op:

Bank:  NL40 RABO 0318 108 21624806
 
Opbellen
E-mail
Info